Prag, Tjeckien


Prag var en av det första utlandsresorna jag gjorde och den första “riktiga” resan utan familj. Jag hade tidigare rest mycket i Danmark med familjen, och hängt med farmor och farfar en vecka på Cypern när jag var liten.

Prag är huvudstaden och den största staden i Tjeckien som ligger vid floden Moldau, på tjeckiska Vltava.  Prag är väl mest känt för sina fantastiska byggnader och för att man får mycket för pengarna. Personligen tycker jag staden passar alla typer av resenärer, gamla som unga. Det finns möjligheter att festa till det, och det finns väldigt mycket att gå runt och titta på. Gillar man öl ska man definitivt åka till Prag, här ligger också det kända bryggeriet Staropramen.

Jag var där på skolresa 2006 och trots att man inte var 16 år fyllda så kom man in nästan vart som helst och kunde köpa alkohol i affärerna. Men eftersom det var en resa delvis i utbildningssyfte så var man tvungen att stå och titta på och höra om de många olika sevärdheterna i stan.
Men det var också här mitt intresse för att resa och upptäcka olika länders kultur och uppbyggnad tog rejäl fart.

Vi gick såklart över den vackra Karlsbron som går över floden Moldau från Malá Strana (Lilla sidan) till Gamla stan. Vi stannade till vi det Astronomiska uret som är ett jättelikt ur från 1400-talet. Beläget i Gamla stan. Häftigt att se, stanna till där!

Innan resan hade man hört mycket om Gula Marknaden där man kunde köpa billiga kopior av märkeskläder om man prutade rätt. Dit gick vi givetvis, två gånger. Var beredd på att bli indragen i trailers där dom försöker sälja på dig allt dom kan, först till överpris. Men en trevlig marknad, värt ett besök.


Fönsterna in till vårt rum. Så här såg det flesta husen ut. Slitna.


Astronomiska uret i Gamla stan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s