Världens vackraste snorkling


Hittade en lista från förra året på världens vackraste platser för snorkling, och både Australien och Fiji finns med på topp 6-listan. På första plats låg Perhentian Islands, tvår öar utanför Malaysias östkust. På andra plats, Chumbe Island, utanför Tanzania, och på tredje plats Australien. Då med tanke på Stora Barriärrevet längs Queenslands kust. Fjärde plats är Thailand, närmare bestämt utanför Phi Phi Island. Femte plats, Sharm el Sheikh, Egypten. Fiji och Franska Polynesien hittar vi sedan på en sjätte plats.

Sähär stod det om Australien och Fiji:

3. Australien

Stora Barriärrevet är mest känt för just storleken, till och med fiskarna är större än vanligt. Området finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av 2900 individuella rev längs Queenslands kust. För att ta sig dit krävs ofta långa båtresor.Ett utmärkt alternativ är då Ningaloo Reef på Australiens västkust, bara några meter från sandstränderna. Flyt med strömmen vid vackra Turquoise Bay eller att snorkla med valhajar!

6. Fiji och Franska Polynesien

I Stilla Havet ligger ligger Yasawa-öarna, ett paradis mest känt från filmen Den blå lagunen. I det kristallklara vattnet kan du snorkla bland rockor, sköldpaddor och revhajar.Ön Rurutus undervattensvärld bjuder på 800 ovanliga djurarter. Till exempel migrerar de majestätiska knölvalarna årligen till området från Antarktis.

KällaReseguiden.se (Länk)

 

Bilder därifrån lägger vi ut här på bloggen senare i år.

//JN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s