Översvämningarna i Queensland


Som ni alla säkert inte har missat så är det just nu en hel del oroligheter i större delen av Queensland, Australiens östra kust. Översvämningar, stora som hela Frankrike och Tyskland till ytan sprider sig just nu i östra delarna av Australien. Städer som Cairns och Townsville är hårt drabbade och nu hotas även den större staden Brisbane. Tyvärr ser det i dagsläget ut att bara bli värre, det hotar med nytt regn och en flodvåg går igenom delstaten och dränker hela städer. Förhoppningsvis når det inte hela vägen ner mot Newcastle och kanske Sydney, men man vet aldrig. Vi hoppas i alla fall det snart är över och tänker på alla de drabbade där nere.

Läs mer om översvämningarna på:

Brisbane Times
Queenslands News
Aftonbladet
Expressen
Sydsvenskan

//JN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s