Försäkring


De senaste dagarna har vi kollat upp allt som har med försäkringen att göra, vilket är en viktig del av det hela och som också kostar en hel del. Vi blev erbjudna Work & Travels försäkring som täcker allt men tyckte den var lite för dyr så vi kollade upp hemförsäkring samt ett annat försäkringsbolag som heter Solid som därmed var mycket billigare, och som ska täcka allt. Solid hade även en Backpacker-utformad försäkring som utgår efter att en Backpacker inte har allt för stor budget och där man då kan betala en lite del av försäkringen innan resan och sedan under tiden man är där, alltså lägga till resten av kostnaden om man stannar där längre. Det är självklart en fördel då man betalar av hela försäkringen hos de andra bolagen innan resan. Säg då att man betalar för 10 månader men åker hem redan efter 5 månader… då har man betala 100 % i onödan.

Hör av er om det är något ni undrar över, eller om ni själv har tips eller förslag. Ska ni åka så kolla först med er hemförsäkring samt kolla till Solid också.

//JN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s