Spikat och nästan klart


Mötet på Kilroy i Lund gick mycket bra och nu är det, precis som titeln lyder, spikat och nästan klart. Allt är i princip klart och det är bara bokningen som fattas. Vi har nu också ändrat vår resrutt något då vi nu tänker flyga direkt till Melbourne för en vistelse i ett antal veckor/månader och sedan starta upp i Sydney framåt juletid.

Flygbiljetterna till Melbourne kommer gå på ca 10300 kr tur och retur, där hembiljetten är flexibel, vilket innebär att vi kan byta datum för hemresa om vi vill, för 500 kr. Flygrutten blir då med mellanlandning i Qatar, där vi kommer ha ca 4 timmar.

Själva Working Holiday-paketet som vi bestämt oss för att köra på kommer kosta 4200 kr och då ingår visum, transfer från flygplatsen till hostellet, 4 nätter på Sydneys mest populära hostel inklusive frukost, hjälp med att öppna bankkonto och upprättande av skattenummer som behövs för att få jobb, ansökan om ett Medicard som ger tillgång till gratis medicinsk vård, surfkurs i Sydney, City Orientation Tour samt Beach Walk och ett Vodafone SIM-kort med ett australiensiskt nummer för billiga lokala telefonsamtal.

Detta tycker vi då absolut är värt priset och om en månads tid ungefär, i slutet av april, kommer flygbiljetter och Working Holiday-paketet förhoppningsvis vara bokat. Under denna månad kommer vi nu sitta ner och komma fram till ett datum för avresa, som då kommer bli någon gång i slutet av september/början av oktober. Vi ska också hitta ett boende i Melbourne för de första veckorna, sen är det bara att sätta igång att boka.

//JN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s