Loviisa, Finland


Loviisa är en mysig liten stad vid Finska vikens kust ca. 85 km öster om Helsingfors. Här pratar nästan hälften av invånarna svenska och det är uppdelat med både svenskspråkiga och finskspråkiga skolor och gymnasium.

Har man vägarna förbi Loviisa tycker jag man ska ta en promenad från Garnisonin Linnakepuisto, parken i Loviisa, över Loviisaån och ner mot strandparken utmed Loviisaviken. Fantastisk fin natur men glöm inte myggsprayen om ni åker ditt under sommaren! Aldrig varit med om så mycket myggor på ett och samma ställe.


Loviisaån.


Strandparken.


Loviisaviken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s