Helsinki weekend


Jag besökte Finlands huvudstad för en dag i juni 2011, en trevlig stad som jag tyckte påminde en hel del om Köpenhamn. Här finns mycket att se, bl.a Domkyrkan som ligger på Senatstorget. En mäktig byggnad, 62 meter hög och ligger uppe på en platå.


I visited the capital of Finland on day in June 2011, a nice city that i thought reminded a lot about Copenhagen. There is a lot to see, including the cathedral located on the Senate Square. A powerful building, 62 meters high, located on a plateau. It’s also very nice to take a walk along the Harbor, where there’s full traffic.

Väldigt fint är det också att ta en tur längs hamnen, där är det full trafik. Vi åt på en restaurang mitt inne i Helsingfors och då var menyerna endast på finska. Tur var hade vi med en finsktalande vän. Om det är så generellt på de flesta ställena i Helsingfors vet jag inte, men känslan var att det var finska som skulle gälla. Kan vara lite klurigt om man inte är så vass på just finska. Jag är långt ifrån det ska sägas.

Det är en väldigt kompakt stad, lätt att ta sig runt till fots, annars har du både spårvagnar och bussar som går överallt.


 

We visited a restaurant in central Helsinki with very good burgers, but, the menus were only in Finnish, and I can admit that I’m not so good at, for me that strange language. Luckily, we had our finnish speaking friend with us who could order the food for us.I don’t know if it’s general at most places in Helsinki, that the menus are in Finnish.

It is a very compact city, easy to get around on foot, otherwise you have trams and buses to take you wherever you want in town.

 


Helsinki.

One thought on “Helsinki weekend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s