Historien om HHH


En ny vecka väntar här på Tasmanien. Imorgon (tisdag) är det Hash Run och denna gången hemma hos busdriver Garth som också fyller år då. Vi kan ju berätta lite hur vi hamnade i den här klubben.

Redan första kvällen på Tasmanien tog Jan, som vi bor hos, med oss till ett ställe i bergen här i Launceston. Ett gäng som träffas och motionerar tillsammans på sin fritid tänkte vi, men det var mycket mer än så.
När vi kom till platsen stod där samlat, mycket riktigt, ett gäng män i 50 – 65-års åldern. Mycket trevliga sådana. Hash House Harrier Launceston. Helt plötsligt gick starten och alla började gå, vissa sprang. Det var viktigt att man följde de kritade pilarna i marken.

En halvtimmes gång kunde inte var så farligt tänkte vi, dock var det lite längre. Efter över 1 och en halv timmes gång, i dessutom största del bergsterräng, såg vi tillslut målet. Där vi startade. Nu var det beckmörkt och vi alla samlades runt en tunna eld, utskuret HHH i.

Alla fick vars en öl, det lokala, Boag’s Draught. Alla snackade. Det var jättetrevligt. Snart drog någon form av ceremoni igång och jag och Douglas presenterades som nykomlingar i HHH. Därför fick vi vars ett stort glas iskall öl som vi sedan skulle halsa utan att flytta läpparna från glaset. Vi klarade det, dock inte lika snabbt som en mer erfaren HHH-medlem som troligtvis gjort det en hel del gånger tidigare.

Nu satt vi där, på en stock, framför en tunna eld, med 55-åriga tasmaner, åt australiensisk korv och drack den lokala ölen. Nykomlingar i Launcestons Hash House Harrier klubb.


Första kvällen i Tas

//SoT

One thought on “Historien om HHH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s