Andra och sista dagen i Hobart


Idag liftade vi med Garth, hem till Launceston igen efter en och en halv dag i Hobart. Vårt intryck av Hobart blev sådär, väldigt skum stad med många väldigt konstiga typer.

En fin stad annars, men det verkar som om det är ett ställe där man samlar alla udda typer från hela landet, så långt ner och bort i Australien man kan komma. Gick man tex ut på kvällen tog man en stor risk och det kändes som om man kunde råka väldigt illa ut i varje gatuhörn, vilket inte är alls annars är likt resten av Australien eller de större städerna här.

Men idag tog vi oss tid att se oss omkring i staden, ut i hamnen osv. Väldigt fint, men inte mer än en stad. Ett mycket kallare klimat än norra Tasmanien vilket gjorde det ännu tristare. Nja Hobart var inte riktigt det vi är ute efter.

I alla fall har vi sett Hobart och södra Tasmanien, och vi fick en fin roadtrip tillbaka till Launceston, med Garth. Vi körde förbi många små fantastiska byar och landskap, bland annat en by som roligt nog heter Bagdad.

Tasmanien har helt unika landskap i färger som man inte trodde fanns i naturen. Det är verkligen amazing.

Nu är vi i varje fall hemma i Launceston igen och istället för att åka tillbaka till Hobart nästa vecka, tänkte vi ta en tur nordväst, till Devonport, som ska vara en fin lite stad. Känd som shoppingstad och för sina café. Även fina stränder finns det att besöka om vädret tillåter.

Kommande vecka spenderar vi här i Launceston. På tisdag är det Hash Run, speciell sådan då den hålls ute på en stor kräftfarm som ska vara väldigt uppskattad.


Gågatan i Hobart


South Hobart


Elizabeth St. Pier


En del av hamnen


En annan del av hamnen


Här stannade vi till på vägen hem, i byn Ross

//SoT

2 thoughts on “Andra och sista dagen i Hobart

  • Tur att allt gick bra trots alla skumma typer. Ser iallafall fint ut på bilderna och det måste vara roligt att se alla dessa olika platser. Hoppas att Devonport blir en roligare upplevelse, det låter ju mysigt med sina affärer och cafe’er. Hoppas också att er hemresa från Hobart var säkrare än ditresan! Det lät minst sagt lite farligt!

    Like

    • Jadå det var fint där och det är kul att ha varit där. Vi åkte med Garth hem i hans Jeep så det var en betydligt bekvämare resa om man säger så 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s