Dagens HHH (Varning för starka bilder)


Idag var det dags för ny Hash Run, denna gången ute på Daisy’s Farm, där vi fick vara med om en hel del.

Strax efter klockan 18:00 satte vi oss i en något för gammal Subaru som skulle ta oss ut till en stor farm utanför Launceston. Det tog väl en 15 minuter att köra och väl framme möttes vi upp av tusentals får och personer som såg ut att komma direkt från Indiana Jones.

Istället för “runnen” åkte jag och Douglas, med en Hash-medlem (One Hump), till en liten sjö där vi skulle fiska krabbor. Ett väldigt märkligt men fint ställe. Vi hade med oss bitar från en död wallaby som lockbete, och när vi kom ner till sjön plockade vi upp fiskenäten från vattnet med benrester från ett får, och la ner nytt bete.

Inte något vi direkt sysslar med i vardagen så det kändes lite väl konstigt, och om ni bara visste hur död wallaby luktar, skulle ni aldrig gett er in på detta.

Efter att allt var på plats åkte vi tillbaka till farmen igen, och då hade man precis vallat fåren, och ofta händer det att något får eller lamm inte hänger med, eller trampar fel, vilket hade hänt nu. Ett litet lamm som låg ensamt kvar på marken, som förmodligen skadat nacken. Efter ett antal försök att få den på ben igen fick vi sedan ge upp, och det var verkligen sorligt att se hur den kämpade utan resultat. Men det var en vanlig dag på farmen.

Vi fortsatte som vanligt med öl och korv och när mörkret precis lagt sig åkte vi ut till sjön igen för att se om vi fått några krabbor. I ljudet från massvis av grodor gick vi försiktigt ner mot sjön. Ganska läskigt med tanke på att där låg fullt med benrester från får var man än gick.

Tyvärr fick vi inga krabbor idag, vilket var lite tråkigt. Men vi fick glädja oss av en “rolig” historia av One Hump. Han berätta för oss att området kring sjön var rikt på tigerormar, då de lever på grodor. Blir du biten har du bara 20 minuter på dig att få tag på vaccin innan det är för sent.

I alla fall, han berättade att när han var yngre, hade han och hans familj varit ute i buschen och vandrat när en orm plötsligt går till attack mot hans syster, som då var 8 år gammal. Hon bar boot cut som ormen bet sig fast i, och i panik försökte hon svinga av sig ormen från benet.
Då tog hans pappa, som var en bra skytt, upp ett gevär, i form av en shotgun, siktar och skjuter iväg ormen flera meter. I nästa ögonblick tar hans bror upp sitt automatvapen, som var tillåtet på den tiden, och avfyrar minst 60 skott direkt efter varandra mot ormen. Än idag, flera år senare, vill hans syster fortfarande inte vistas i buschen eller ens prata om händelsen. Ovan på allt har hon nu en 8-åriga son som ständigt vill vistas i buschen och höra historien

En ganska mäktig historia som låter overkligt, men något som verkligen kan förekomma här.


Framme på Daisy´s Farm


Som sagt, en hel del får


Hämta stolar på loftet. Här klipper dom för övrigt fåren som ni ser


Ute vid sjön. Ganska vackert


Dags för krabbfiskning, på riktigt vis


Lockbete… ni ser vad det är


One Hump visar hur det går till


Rester från får låg överallt


Rejäla rester


Kvällen avslutades runt elden, med kycklingsvampkorv och öl

//SoT

6 thoughts on “Dagens HHH (Varning för starka bilder)

 • Ja, ni “får” verkligen vara med om mycket! Men Tigerormar – nja jag vet inte vad jag ska tycka! Önskar att de inte fanns! Vad gör de som bor där – går de runt med en preparerad spruta alltid! Usch! För övrigt så verkar det hur häftigt som helst! Synd bara att ni inte fick några krabbor! 🙂

  Like

 • Jesper, du ser verkligen ut att trivas bland fåren. Kanske något för framtiden, fåruppfödning i Australien? Det låter ganska läskigt det ni är med om, men så länge ni trivs så trivs vi med alla fina bilder och reportage från er.

  kram från farmor & farfar

  Like

 • Med tanke på tigerormar hoppas vi att ni har sjumilastövlar på er när ni är ute i markerna.
  Här är det riktig höst nu och träden har fina höstfärger.
  Kramar
  Mormor o morfar

  Like

  • Nja några sjumilastövlar har vi inte, snarare raka motsatsen, men ormarna är ganska skygga, så det är mer om man utmanar ödet och går ut där det brukar gömma sig, eller lyfter på stenar osv.
   Det låter härligt!
   Kram!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s