Derby och beachwalk


Idag drog vi oss längre nordösterut på Tasmanien, närmare bestämt Derby, en liten, liten by. Vi hängde med Sue, en vän till familjen, som skulle lämna sina två döttrar hos sin pappa. En biltur på ca en och en halv timme enkel. Vi roade oss genom att räkna döda djur på vägen, vilket var en hel del.

Väl framme hos deras pappa fick vi hälsa på hans lilla wallaby-unge som han hade som husdjur. Den följde efter en precis som en liten hund vilket kändes något märkligt och ovant. Men kul.

Vi passade också på att gå en liten runda i Derby, mest för att se oss omkring. Sedan tog Sue oss vidare till Scottsdale, påvägen tillbaka. Där åt vi och njöt av det fina vädret.

Nästa stopp blev Bridport i norra Tasmanien. En liten avslappnad by där vi tog oss tid till en beachwalk på den fantastiskt fina stranden.

Efter det tog vi oss tillbaka till Launceston igen. Imorgon har vi inget planerat. Vi tänkte antingen ta en runda i Cataract Gorge eller gå ner till Cityparken här i Launceston och se hur aporna har det där, vilket vi inte gjort än.


Derby, Tasmania


Husdjuret Wallies


Jesper och Wallies


Douglas och Wallies


The Forest EcoCentre i Scottsdale. Stängt, tyvärr


Bridport beach


Bridport beach


Beachwalk, Bridport


Bridport beach

//SoT

6 thoughts on “Derby och beachwalk

 • Kul med ett husdjur som Wallies. Kommer den att bli tam som vuxen? Ser ut att vara fin sandstrand där. Sköt om er båda två och tack för alla fina bilder och information vi får från
  Tasmanien.

  Like

 • Roligt att höra ifrån er och se att ni ser likadana ut som när ni åkte. Snart vill vi se lite mer brunbrända killar. Ni fortsätter också att överraska med er fina bilder, och hoppas ni fortsätter med det. Jesper blir det nytt husdjur när du kommer hem? du ser väldigt nöjd ut i sällskap Wallies.

  kram från oss i Malmö i sin vackra höstskrud.

  mba.

  Like

  • Vi lovar er, vi är brunbrända, det syns bara inte på bilderna 🙂
   Hade inte varit helt fel med en wallaby som husdjur… om man bara hade en liiten chans att komma igenom den australiensiska tullen med en sådan
   Kram tillbaka!.

   Like

 • Sitter i ett ÖSregnigt Milano och kollar bilderna från Tas. Kan säga att det skiljer sig avsevärt mot det vädret vi har här. Milano är en grym stad. Här är säkert en hel del att göra och kolla på men regnet dödar en hel del. Vi ska kolla Milan i morgon. Vann vi på tipset? vet ni?

  Like

  • Jag förstår det. Idag har det varit 30 grader och sol. Hoppas ni får finare väder och att matchen blir värd att se. Fick in 8 rätt.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s