North Tasmania Roadtrip


Gårdagen gick åt till en lång roadtrip längs Tasmaniens norra kust med Thereza (mamman i familjen). På vägen upp stannade vi till på ett antal ställen. Första stoppet blev Pearns Steam World, ett museum med gamla ångdrivna fordon. Där fick vi också köra en väldigt gammal och stor ångtraktor.

Nästa stopp blev på något Art Gallery där Thereza kände en person. Efter det körde vi vidare mot en ostfabrik där det fanns en hel del olika sorter ost att provsmaka. Och sedan hamnade vi på en hallonfarm där man också kunde provsmaka bl a. sylt, chokladdoppade hallon m.m. Vi körde vidare till en gård där de tillverkade belgisk choklad. Även där kunde man provsmaka och kolla in deras museum.

Väl i Devonport-trakterna hämtade vi upp Therezas moster/faster som bodde i en liten stad vid namn Turners Beach. Efter att ha stannat på lunch där åkte vi vidare mot Burnie, självklart med ett antal stopp på vägen. Först blev det en potatisfarm. Sedan till Penguin beach, där vi tog en lång strandpromenad. Fantastisk strand.

Efter en stund var vi framme i Burnie och där åkte vi ner till stranden och tog även där en lång strandpromenad. Efter att ha sett Burnie åkte vi vidare till Wynyard, längre västerut längs kusten. Där åkte vi upp till Table Cape, en hög punkt där du kan se längs nästan hela Tasmaniens norra kust när det är klart väder. Ganska fräckt.

Tillslut var vi på väg tillbaka till Turners Beach och Therezas mosters/fasters hem för att äta middag och sedan åka vidare till Devonport där vi blev avsläppta. Här ska vi stanna till onsdag då vi tar bussen hem till Launceston igen.


Pearns Steam World. Denna makapären fick vi köra. Maxhastighet: 2km/h?


Chokladfabriken


Njuter av utsikten på Penguin Beach


Penguin beach


Penguin Beach


Burnie Beach


Synd man inte hade badkläderna med sig…


Wynyard, ett av många ställen vi stannade på. En bild som säger allt om naturen på Tas


Utsikten över norra kusten, från Table Cape

//SoT

8 thoughts on “North Tasmania Roadtrip

 • Vilket privilegium att ha egen guide på en sådan här tur. Har ni kollat upp var kronprinsessan Mary av Danmark är uppvuxen, hon kommer från Hobart. Badkläder borde ni ju ha med er hela tiden nu då det verkar som sommaren kommit på allvar. Ni får fortsätta att ha det gott och skicka så många härliga bilder ni bara kan. Jesper, nu planerar du väl inför din 21-årsdag nästa vecka.

  kram farmor & farfar.

  Like

 • Håller med farmor o farfar vilken tur ni har som blir guidade runt av så snälla människor. Det verkar vara helt fantastisk natur på Tasmanien, Har ni reda på hur många mil långt Tasmanien är?
  Kram mormor o morfar

  Like

 • Vilka fantastiskt vackra bilder och så många spännande ställen ni har besökt! Man blir riktigt sugen på både ost, choklad och hallon nu! Förresten finns där inga vinodlingar på Tasmanien? Australien har ju många goda viner så det är kanske inte omöjligt! Passa på och njut nu. Det ser ju ut att vara paradiset på jorden!

  Like

 • WOW vad häftigt! Riktigt fina bilder ni lagt upp. Ni verkar ha det toppen och njuter av varje dag. Det är så kul att kunna följa er på er resa för det hade blivit jobbigt för er att komma ihåg och berätta allt detta om ett halvår!! 😃
  Fast givetvis vill vi ju ändå höra om ert äventyr när ni kommer hem!

  Ha det riktigt gött & var rädda om varandra!

  Kramar från P & D & LillKussen 🌻

  Like

  • Ja här är riktigt härligt! Vi tänkte göra en fotobok så det blir lättare att berätta och visa när vi kommit hem 🙂

   Tack detsamma!
   Kram!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s