Devonport med attacker och brand!


Det blev minst sagt en händelserik dag i Devonport. Dagen började med att vi tog oss in i stan och lokaliserade oss en aning. Vi åt vars en sub, vilket inte har hänt allt för sällan. Vi kollade hamnen och gick sedan vidare till turistinfon för att se om det fanns något intressant att hitta på.

Vi fann då ett ställe där de hade äventyrsminigolf, vilket kändes som en bra och avslappnad aktivitet för dagen. Vi tog oss genast dit, körde ett game på 18 hål. Jämnt enda in till sista hålet, det slutade: Douglas 77, Jesper 75.

På väg från golfen blev vi oväntat attackerade av en massa väldigt skumma fåglar. Vi var komiskt sätt tvungna att fly ifrån dom och ducka då de annars hade kört in näbbarna i hjärnan på oss. Och nä, vi överdriver inte. Samtidigt som vi flydde i skratt var vi innerst inne ganska rädda, vågade vi erkänna för varandra senare.

Senare tog vi tur i motsatt riktning och ner mot stränderna i Devonport. Gick runt, tog det lugnt, och njöt av det fina, varma vädret.

På väg tillbaka in i stan var vi inom Coles och skulle handla dricka, då brandlarmet började tjuta, folk började springa ut, och personalen skrek att det var evakuering. Vi tog oss ut från affären och efter någon minut kom brandkåren med rökdykare och skulle säkerställa säkerheten. Vi gick då till butiken bredvid och köpte vår dricka.

När kvällen närmade sig, köpte vi mat på Pizza Hut och satte oss ute i hamnen, med vår dricka, lagom till solnedgången.

Vi är nu tillbaka i Launceston och har endast en och en halv vecka kvar innan vi flyger tillbaka till Sydney.


Gågatan i Devonport


Äventyrsminigolfen


75 slag


77 slag


Hamnen, härifrån går färjan till Melbourne


Bluff beach


Coles beach


Brand på Coles


Avslutade kvällen vid hamnen, med pizza

//SoT

2 thoughts on “Devonport med attacker och brand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s