Sol, bad, ormar och ödlor


Denna fantastiskt fina lördagen spenderade vi på Cataract Gorge här i Launceston. I 30 grader och stekande sol tog vi först en lång runda runt Duck Reach innan vi la oss vid First Basin pool och gottade oss i solen. Självklart blev det ett dopp i poolen också.

Det var en aning mer spännande att ta rundan runt Duck Reach nu när ormarna och ödlorna börjar titta fram. En liten, liten orm, som låg mitt på gången, blev den första vi sett här i naturen, förutom den vi körde ihjäl ute vid Cradle Mountain, som dock var lite större. Tyvärr hann den bege sig vidare innan vi fick foto på den.

Men ödlor kryllar det om. Var man än går springer det ödlor mellan fötterna på en. Vi såg också den största ödlan hittills här, idag, som vi först trodde var en orm, då den var stor, avlång och där huvudet liknande just en orm. Vi kollade upp arten och det visade sig att den är släkt till ormen så helt ute och cykla var vi inte.

Efter ett dopp i First Basin pool låg vi i denna underbara sol och värme i två timmar och avslutade med vars en Nuggets & Chips, ett päron och ljummet vatten.


Överallt…


“Ödleormen” som gömde sig i gräset


First Basin och First Basin pool

//SoT

2 thoughts on “Sol, bad, ormar och ödlor

  • Jesper, vi har skickat ett kort på din mail-adress och hoppas att detta har kommit fram. I annat fall säger vi är ett stort grattis till dig på din 21-års dag.

    Hoppas att ni f ö har det bra.

    kram farmor & farfar

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s