Födelsedag och Hash Run


De senaste dagarna har vi inte haft mycket att skriva om vilket kanske märkts. Igår fyllde i alla fall jag (Jesper) år vilket självklart firades. Familjens ena son Magnus hade gjort en fantastisk god prinsesstårta som vi åt efter att alla försökt sig på “Ja må han leva”, vilket gick bra.

Vi begav oss senare till vårt sista Hash Run som denna gången var en lång skogsrunda. Barbequen hade vi hos ett par i utkanten av Launceston. Självklart eftersom det var födelsedag och vårt sista Hash Run fick vi vars en “skoll”, vilket vi hade förberett oss innan på. Jag är väldigt glad att jag slapp en “doubleskoll”.

I samband med det blev vi tillslut döpta och fick våra Hashnamn. Jag blev döpt till “Bosse” efter Bosse Larsson då jag spelar fotboll där hemma. Och Douglas fick “Doggy”. Vi är alltså nu Hash-Bosse och Hash-Doggy officiellt i HHH-kretsen.

Inte nog med det. Vi blev sedan bjudna på hur mycket Baileys vi ville ha, några öl och det finaste köttet man kan hitta här. Hade dessutom damen i hushållet vetat att jag fyllde år tidigare hade även hon gjort och serverat en tårta, sa hon.

Innan vi gick tog vi också farväl av HashPash, men förhoppningsvis kommer vi kunna träffa han igen innan vi åker. Han sa bl a att han skulle göra allt för att ta sig ut till flygplatsen och säga adjö.

Man blir nästan tårögd så snälla och trevliga alla är här. Man önskar hundra gånger om att det var såhär i Sverige. Här vill alla varandras bästa, ingen är avundsjuk på någon annan, alla vill hjälpa till. Alla är snälla och trevliga, man kan skämta om allt. Här blir ingen kränkt och fördärvad för det lilla. Här tar alla livet med en klackspark vilket är helt underbart.

Något vi också märkt av, är att när man börjar prata om hur det är att bo i Sverige faller de nästan ner i djup chock. Dom kan inte fatta att vi betalar alla dessa skatter till allt, denna höga inkomstskatt och att man ska betala hyra för en bostadsrätt när man köpt och äger bostaden. Det är för dom totalt obegripligt och menar på att man måste vara miljonär för att kunna bo i Sverige, vilket har en sanning.

Här finns nästan inga lägenheter, utan alla bor i eget hus med egen trädgård, vilket för folket här är en självklarhet.


Tårta och allt! Yay!


Forest Hash Run


Barbeque, öl och baileys

//SoT

4 thoughts on “Födelsedag och Hash Run

  • Det verkar som om du hade en lyckad födelsedag Jesper! Härligt! Låter fantastiskt med att människorna där är så generösa och gästfria – där har vi svenskar mycket att lära! Undrar vad det beror på egentligen? Det svenska vemodet…eller möjligtvis den svenska tigern! Kom inte in på vårt revir! Ni kan väl ta med er den australienska modellen och försöka applicera den på vårt samhälle! =D

    Like

  • Vilka fantastiska människor ni lärt känna som tagit så väl hand om er. Det har känts tryggt för oss alla här hemma. Du har väl foto på familjen som vi får titta på sedan. Love you.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s