Blue Mountains, Bondi Beach, Cairns


Efter en vecka i Sydney är vi nu framme i Queensland och Cairns. Vi har haft uselt med internet vilket gjort att vi inte kunna ha bloggen mer livlig men det är bättre nu. Vi lägger upp lite bilder från veckan i Sydney och våra första dagar här i tropiska Cairns.

En av de sista dagarna i Sydney var vi på en heldagstur ute i Blue Mountains där vi bland annat åkte kryssning ut i Sydney Harbour, kanonväder och allt, kunde inte bli bättre. Sista dagen hade vi också fantastiskt väder, 30 grader och sol, så då låg vi hela dagen och stekte på Bondi Beach.

Efter en lång natt på flygplatsen kom vi sedan till Cairns. Helt annat klimat då det är den tropiska zonen. Tryckande värme med extremt hög luftfuktighet. Ca 36 grader om dagarna men som känns mycket mer pga luftfuktigheten. Vi har redan haft monsunregn som dragit över två gånger, vilket betyder att det regnar så mycket att du inte kan se ut fem meter, och går du ut gör det ont. Men lyckligtvis varar det bara upp till en timme sen blir det klart väder.

Vi har redan hunnit med att ligga i den konstgjorda lagunen dom har här i stan. Just nu är det totalförbud att bada i havet då det varit krokodiler här för 5 dagar sedan. Bland annat en som varit på vift inne i stan.

Vi har också fått byta till ett annat rum då vår AC inte fungerade i rummet, vilket är ett måste om man ska kunna sova. Vi fick dock försöka sova en natt då vi inte kunde byta förens dagens efter. Klimatet är så hett här att du svettas hela tiden, vilken tid det än är på dygnet, och det enda du har på dig är badshorts och flipflop.

Vi alla har också bränt oss en del från Bondi. Solen är overkligt stark här, så nu har vi varit iväg och köpt solskyddskräm som är speciellt utvecklad för den extrema solen här i Australien.

Det är svårt att beskriva allt vi har gjort men njut av våra bilder så får ni en liten inblick.


Sydney panorama


Tar ställning framför Opera och Syd Bridge


Vasst


Darling Harbour


Featherdale Blue Mountains


Featherdale Blue Mountains


Featherdale Blue Mountains


Koalafoto


Koalafoto


Koalafoto


Koalafoto


Blue Mountains Waterfalls


Three Sisters Blue Mountains


Three Sisters Blue Mountains


En liten aborigin


River Cruise Sydney Harbour


River Cruise Sydney Harbour


River Cruise Sydney Harbour


Bondi Beach


Här låg vi hela dagen. Inte helt fel. Nu har vi köpt solskyddskräm…


Bondi Beach


Bondi Beach. “Jesper som surfar i bakgrunden”


Bondi Beach


Vårt hostel i Cairns


Poolen på vårt hostel. Blir några rundor om dagen


Har legat en hel del i lagunen


Cairns lagun. Ser ni hånleendet?


Cairns lagun

//SoT

3 thoughts on “Blue Mountains, Bondi Beach, Cairns

 • Så fina bilder på er …,man blir ju lite avis på sol och värme. Här hemma e det mest storm och skiiitväder !!!
  Ha det bra allihopa och va rädda om er , akta er för krokodilerna .
  Kram Carina

  Like

 • Fantastiskt fina bilder! Vilka upplevelser ni får vara med om! Måste vara skönt med sol och bad men var försiktiga. Låter inte så trevligt med monsunregn, fast rätt häftigt ändå med sådana väderomslag. Ta hand om er och se till att krokodilerna håller sig på avstånd! Kram!

  Like

 • Kul att höra ifrån er igen, vi förstår att det kan vara svårt med internet ibland, men vi har saknat era trevliga reportage och härliga bilder. Här hos oss är det bara regn och rusk. Glöm inte att använda solkrämen och som sagts redan akta er för krokodilerna.
  ha det gott kramar till er alla från oss.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s