Om fyra veckor cyklar vi till Skottland!


Nu är det klart att jag (Jesper) och brorsan (Marcus) kommer att ta en liten cykeltur i sommar. Förhoppningsvis hänger även Douglas med på denna resa, vilket fortfarande är osäkert. Startdag blir antingen fredagen den 18 juli, eller lördagen den 19 juli.

Planeringen har varit igång för fullt de senaste dagarna för att få ut en rutt som vi ska hinna med på tre till fyra veckor, och samtidigt inte ha det allt för stressigt. Större mål på resan är spikade och det första är att vi startar i Malmö, Sverige, och går i mål i Edinburgh, Skottland. Större städer som vi har sikte mot under resans gång är Amsterdam, London, Manchester och Glasgow. Allt däremellan tar vi som det kommer.

120 mil på cykel
Vi kommer cykla via Rödby – Puttgarden (Danmark – Tyskland) och Calais – Dover (Frankrike – England). Mellan Malmö och Edinburgh är där ca 210 mil som väntar på cykeln, som vi ska kunna genomföra på tre veckor, ca 12 mil i snitt per dag, inklusive fyra hel/vilodagar. Därefter har vi ett antal dagar över som vi helst vill använda i Skottland, och som marginal. Vi kommer mestadels sova i tält och i de större städerna kan det möjligtvis bli en annan form av boende. När det gäller mat ska vi försöka klara oss på nötter, böner och nudlar. Kanske unnar vi oss något lite finare i storstäderna, det återstår att se.

Följ resan på bloggen
Cyklarna står i princip redo, endast några småjusteringar återstår. Väskor och kartor är fixade. Packningen ser vi över när det närmar sig. Allting kommer ni kunna följa här på bloggen. Vi ska försöka lägga ut bilder/film och text så ofta som möjligt under hela resan. Vi har sett över olika alternativ till internettillgång, och förhoppningsvis kommer vi kunna vara ganska aktiva genom bloggen.


Karta över vår tänkta resrutt…

//SoT

4 thoughts on “Om fyra veckor cyklar vi till Skottland!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s