Northern Rhodes


Vanligtvis reser jag inte charter men sommaren 2016 gjorde jag det och då blev det Ialyssos som ligger på nordöstra Rhodos, strax väster om Rhodos stad på norra stranden. En skön vecka med mycket sol och bad och även dykning. Eftersom det var all inclusive och inte så mycket resande under veckan så hann man med lite träning och löpning längs kusten om dagarna.


I do not usually go charter but in the summer of 2016 I did and visited Ialysos, located just west of the Town of Rhodes, on the island’s northwestern coast. A nice week with a lot of sunbathing and even diving. Beacuse it was all inclusive and not so much traveling during the week there was time for training and running along the coast every day.

Norra kusten brukar vara den blåsiga kusten men det var ganska lugnt och stilla. Kanske just den veckan bara.

Själva Ialyssos var väldigt trevligt med bra hålligång på restaurangerna och barerna. Fotbolls-EM i Frankrike spelades då vilket märktes tydligt på bargatan med fans från olika länderna som sjöng till matcherna.

En av dagarna åkte vi in till Rhodos stad för att ta båten ner till södra sidan av ön för att dyka. Jag älskar dykning så det var såklart helt underbart. Vi åkte först ut till en plats där vi dök, för att sedan åka in mot en lite strand där vi snorklade ett bra tag. Fantastiskt fint vatten! Vi bokade med Waterhoppers och var jättenöjda med hela turen. Bara bra betyg!


The northern coast i usually the windy coast but it was quite calm the week I was there. Maybe just that week..

Ialysos was very nice with crowded restaurants and bars. The European Championship in football was played in France during my stay in Rhodes which was clearly seen on the streets with fans from different countries who sang for their national teams.

One of the days we went to the Town of Rhodes to take the boat down the southern coast of the Island to scuba dive. I love scuba diving så it was absolutely amazing. We first went to a Beautiful site where we dived, then headed into a little nice beach where we snorkled for a while. Fantastic clear water! We booked with Waterhoppers and were very pleased with the whole trip. Very good ratings!


View from our hotel balcony.


The hotel’s beach.


Rhodes.


Kaliva restaurant.


On the way to the Town of Rhodes.


Boat out to the dive site.


Preperations.


Scuba diving is one of the best things you can do.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s