Toughest Oslo


Första gången jag besökte Oslo och Holmenkollen för att springa Toughest blev jag så fascinerad över både staden, och naturen ute vid den kända skidstadion att jag åkte dit nästa år igen.


The first time I visited Oslo and Holmenkollen to run Toughest, I became so fascinated by both the city, and the nature at the famous ski stadium, that I went there again this year.

Oslo är nog den staden jag håller högst av alla nordiska huvudstäder. Favoritdelen av stan’ är utan tvekan hamnpromenaden längs Stranden i Aker Brygge ut mot Tjuvholmen med flera restauranger, barer och stånd. Här kan man sätta sig på en restaurangbåt, ta något gott att dricka och titta ut över all aktivitet i hamnen. Härifrån går också båtarna ut till de inre skärgårdsöarna i Oslofjorden.

Loppet gick i Holmenkollen där både Olympiska Spelen och stora Världscuptävlingar i skidsport har hållits genom åren. En fantastisk miljö och natur även under sommarhalvåret. Avslutningen är att springa upp för den klassiska backhopparbacken, och väl uppe, när man hämtat andan, har man en vy över hela Holmenkollen-området som är magisk.


Oslo is probably my favourite capital city of all Nordic capitals. Undoubtedly the best part of the town is the harbour promenade along Stranden in Aker Brygge towards Tjuvholmen with several restaurants, bars and food trucks. Here you can relax on a restaurant boat, have a nice drink and look at all the activities in the harbor. You can also take the boat to the inner archipelago islands in the Oslo fjord from here.

The race took place in Holmenkollen, where both the Olympic Games and major World Cup competitions in skiing have been held over the years. A great scenery even during the summer months. The last part of the race is to run up the famous ski jumping hill, and once you get up, when you can breathe again, you have a stunning view over the entire Holmenkollen area, which is magical.


Høyblokken in Regjeringskvartalet.


Harbor drinks.


Activities in the harbor.


Holmenkollen.


The famous ski jumping hill in Holmenkollen.


The finish.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s