Toughest Amsterdam


Under 2017 sprang jag Toughest-touren och första loppet gick i Amsterdam. I samband med det passade vi såklart på att utforska staden också. Amsterdam som är Nederländernas största stad och huvudstad, och är känt för sina muséer som Rijksmuseum, Van Gogh-museet och Anne Franks hus.


In 2017 I participated in the Toughest Tour and the first race was held in Amsterdam. And when we were there we were looking to explore the city as well of course. Amsterdam, the Netherlands’s largest city and capital, is famous for its museums such as Rijksmuseum, the Van Gogh museum and the Anne Frank House.

Att köra bil i Amsterdam är inte att rekommendera och nästan hälften av alla förflyttningar över stadens alla kanaler går per cykel. Här finns också den största Gamla Stan av alla Europas huvudstäder.

När det gäller lättare droger och prostitution finns det ingen annan stad i världen som har samma öppenhet för det som Amsterdam. Det märks som tydligast i Red-light district, eller De Wallen som det också kallas, och som är stadens mest kända distrikt.

Själva loppet gick ute i Spaarnwoude/Houtrak i ett jättelikt parkområde som ligger ca. 15 km väster om Amsterdam. Dit var det både enkelt och smidigt att ta spårvagnen från vårt hotell Apple Inn Hotel som låg vid Vondelpark, som för övrigt var väldigt trevlig att ta en promenad i.


Driving a car in Amsterdam is not recommended, and almost half of all the city’s inhabitants get around by bike. You will also find the largest Old Town of all Europe’s capitals in Amsterdam.

In the case of soft drugs and prostitution, there is no other city in the world that has the same transparency as Amsterdam. It’s apparent most clearly in the Red-light District, or De Wallen, as it’s also called, which is the city’s most famous district.

The race itself was arranged outside in Spaarnwoude / Houtrak in a huge park, approx. 15 km west of Amsterdam. It was easy to take the tram to the venue from our hotel Apple Inn, located close to Vondelpark, which was a very cozy park.


One of the city’s cannals. This is how it all looks everywhere.


A trip through the Red-light District.


Dam Square.


Toughest was held out in Spaarnwoude/Houtrak Park.


It went okay 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s