Spartan Race in the Alps


I september 2017 åkte jag till de österrikiska alperna för att slutföra Spartan Trifecta (tre st. så kallade OCR-lopp, hinderbana i terräng, under samma år). Den första, och kortaste, distansen genomförde jag i München tidigare samma år och nu hade jag de två längsta distanserna kvar, 13+km och 20+km. Det ena loppet sprang jag på lördagen, och det andra och därmed sista av de tre gjorde jag på söndagen.


In September 2017 I went to the Austrian Alps to complete Spartan Trifecta, three obstacle course races in terrain, in different distances, during the same year. The first and shortest distance I perfomed in Munich earlier that year and now I had the two longest distances, 13+ km and 20+ km, left. The hardest race I ran on Saturday and took almost six hours to complete. The last of the total Three races I did on Sunday. It took around four hours.

Det var grymt tufft och längsta distansen tog nästan 6 timmar att springa i den naturen. Loppen gick i Oberndorf in Tirol som ligger ca. 30 mil väster om huvudstaden Wien och inte långt ifrån den tyska gränsen. Miljön och naturen var helt underbar! Vi sprang bl.a hela vägen upp på en av bergstopparna där man fick en helt fantastisk vy över de flera små österrikiska byar. Jag försökte ta in allt även om jag var helt slut just då.

Vi bodde i grannbyn St. Johann in Tirol på Hotel Park. Ett riktigt mysigt hotell med stora rum. En större by än Oberndorf med några trevliga restauranger och gator.

Vi tog oss dit med flyg till Salzburg och sen hyrbil därifrån som tog lite mer än en timme att köra, enkel väg. Dagen vi skulle resa hem tog vi först en tur till den kända vintersportorten Kitzbühl där vi åt lunch på gågatan och en promenad halvvägs upp i bergen.

Man tänker ju att detta är typiska vinterorter, dit man åker för att åka skidor. Så är det ju också, men jag kan starkt rekommendera att åka hit på sommarhalvåret. Det är inte så att byarna sover precis, även om det är mer fart under vintern, men naturen som bjuds på i Alperna är helt fantastisk, om än mer under den varma tiden på året.


It was extremely tough to run in the Alps for so long time. The race was held in Oberndorf in Tirol which is located approximately 300 km west of Vienna, the capital of Austria, and not far from the German border. Nature was stunning! We ran all the way up to one of the mountain tops, where you had a fantastic view over several small Austrian villages. I tried to enjoy the magnificent view even though I was completely exhausted..

We stayed at Hotel Park in neighboring St. Johann in Tirol. A really cozy hotel with big rooms. A bigger village than Oberndorf with some nice restaurants and streets.

We took the flight to Salzburg and then rented a car from there which took a little more than an hour to drive, one way. On the day we were going home, we first took a trip to the famous winter sports resort Kitzbuhel where we had lunch and a walk halfway up the mountains. Beautiful place!

You think these are typical winter resorts, where you go to ski. That’s true, but I strongly recommend you to go here in the summer. It’s not true that the villages are asleep, although there is more activity in the winter, but the nature offered in the Alps is amazing, even more during the warm season of the year I think.


Hotel Park in St. Johann in Tirol.


Oberndorf in Tirol.


I’d be really tired this weekend…


Stunning nature.


On the way up.


Golf course up in the mountains of Kitzbuhel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s