Champions League Final in Kyiv 2018


I våras fick jag förmånen att åka till Kiev för konferens och fotboll. Inte vilken fotboll som helst. Här spelades i år finalen i Champions League mellan Real Madrid och Liverpool FC. Det var en enorm känsla och upplevelse, både att besöka själva staden Kiev, men också såklart att få se en av de absolut största fotbollsmatcherna i världen på plats.


This year’s Champions League final was played in Kyiv between Real Madrid and Liverpool FC and I had the privilege of going there this weekend. It was a huge feeling and experience, both to visit the city of Kyiv itself, but of course to see one of the absolute biggest football games in the world on the spot.

Staden var såklart, dom fyra dagarna som vi var där, fylld med supportrar från hela världen. Vi bodde centralt på Hotel Ukraine mitt på Independence Square. Utanför på huvudgatan hade de byggt upp ett stort Fan Zone som sträckte sig hundratals meter.

Det var kanske svårt att få en vardaglig bild av staden just de dagarna när det sprang runt tungt beväpnade polisstyrkor överallt, upprustat inför finalmatchen. Men trots det blev jag, inte förvånad, men ändå lite så, över hur öppet det verkligen var med strippklubbar och prostitution. Vi hade t.ex en strippklubb inne på vårt fyrstjärniga hotell, precis bredvid receptionen, där halvnakna tjejer sprang runt och ville sälja in klubben. Detta på ett av de största hotellen, mitt i centrum.

Annars en häftig stad med många underjordiska platser och gångar, där det fanns supermarkets och små affärer. Smart lösning för att få plats med ännu mer i en fullspäckad stad.


The city was of course filled with supporters from all over the World the four Days we were there. We stayed centrally at Hotel Ukraine in the middle of Independence Square. Just outside, along the main street, they had built up a large fan zone that stretched hundreds of meters.

Maybe it was difficult to get a daily picture of the city those days when it ran around heavily armed police forces everywhere, equipped for the big game. But despite that I was not surprised, but still a bit anyway, how open it really was with strip clubs and prostitution. For example, we had a stripper club in our four-star hotel, right next to the front desk, where half-naked girls ran around and wanted to sell tickets to the club. And this happens at one of the largest hotels in the center of the city.

Otherwise, a very cool city with many underground places and streets, where there were supermarkets and small shops. Smart solution to fit even more in a crowded city.


We stayed at Hotel Ukraine.


Kyiv. Hotel in the background, Hotel Ukraine.


We were taken over by Liverpool’s team bus the day before the match.


Independence Square.


Dynamo Stadium, FK Dynamo Kyivs home.


Olympic Stadium in i Kyiv. The venue for this year’s Champions League final.


Powerful feeling!


Real Madrid CL champions. As a United supporter, it feels quite alright.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s