Day trip to Malta


I somras flög jag till Malta för en dagsresa. Första gången jag besökte denna Medelhavsö och förhoppningsvis inte sista heller. Första stoppet blev Ta’ Xbiex som ligger två km från huvudstaden Valletta, på andra sidan vattnet. Det blev en god lunch längs hamnen för att sen börja promenera till den fjärde största staden på Malta Sliema. Här bor ca 16,000 invånare och är ett stort kommersiellt centrum på ön med många restauranger, butiker och kaféer.


This summer I flew to Malta for a day trip. The first time I visited this Mediterranean island and hopefully not the last time either. The first stop was Ta’ Xbiex, located two kilometers from the capital Valletta, on the other side of the water. I hade a nice lunch along the harbour before I started going towards the fourth largest city on Malta Sliema. In this large commercial center with many restaurants, shops and cafes, there are almost 16,000 inhabitants.

Från Sliema kan man sedan ta färjan över till Valletta, tar ca. 20 minuter och kostar runt 30 kr enkel väg. Man kan också gå runt hamnen för att komma till Valletta vilket såklart tar lite längre tid.


From Sliema you can then take the ferry to Valletta, take approx. 20 minuters and costs around 3 euros. You can also walk around the harbor to get to Valletta from here, but of course it will take a little longer.


Lunch in Ta’ Xbiex.


From Ta’ Xbiex. On the other side is Valletta, the capital.


Walk along the harbour. Sliema in the background.


The ferry from Sliema to Valletta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s