Valletta, the capital of Malta


Efter att ha anlänt med färjan i Vallettas hamn började jag gå upp mot Fort Saint Elmo, som numera är ett krigsmuseum. Där uppe fick man fantastisk fin vy ut över hela hamnen, Sliema och en del av Valletta. Där blev jag kvar en stund innan jag begav mig ner mot centrum.


After arriving by ferry in Valletta, the capital of Malta with about 5700 in population, I started going up to Fort Saint Elmo, which is now a war museum. Up there was a great view of the whole port, Sliema and part of Valletta. I stayed there for a while before heading down to the center.

Det var nånting med Malta och Valletta som jag gillade riktigt mycket. Klimatet, byggnaderna, gatorna och lugnet. Inte så mycket färger men ändå så behagligt för synen, särskilt inne i centrala Valletta. Absolut en plats jag hade kunnat åka tillbaka till!


There was something that I really liked about Malta and Valletta. The climate, the buildings, the streets and the tranquility. Not so colorful but still so pleasant for sight, especially inside central Valletta. Definitely a place I want to visit again.


Beautiful view from Fort Saint Elmo.


From Fort Saint Elmo, Valletta.


The predestrian zone in Valletta.


Valletta.


Valletta.


Cozy alleys in Valletta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s