Mot Mellanöstern


På lördag, midsommardagen, lyfter vi mot Amman, Jordaniens huvudstad. En resa och upplevelse som helt säkert kommer vara något ut över det vanliga. Vi är förresten jag och Douglas.

I en vecka ska vi köra runt i vår hyrbil i detta, vad det verkar, fantastiska land. Hela rutten är färdigplanerad och startar i huvudstaden Amman i norra Jordanien där vi hämtar ut vår bil. Därefter kör vi ner mot Döda Havet där vi bor två nätter. Här kommer vi ena dagen ta en tur till Wadi Mujib för lite river hiking.

Vidare kör vi söderut ner till Röda Havet-staden Aqaba, som ligger intill gränsen till Israel och staden Eilat. Här blir vi i två nätter innan vi beger oss in mot Wadi Rum där vi ska spendera en natt under bar himmel långt in i öknen.

Sista stoppet blir självklart Wadi Musa och klippstaden Petra innan vi kör tillbaka till Amman för hemfärd.

Förberedelserna inför resan har bl.a varit att förnya passet och köpa ett så kallat Jordan Pass. Detta kostade 70 JOD (ca 950 kr) och där ingår bl.a kostnad för visum och inträde till Petra, plus en massa annat. Helt klart värt det om man åtminstone tänker besöka minst Petra.

Jordanska Dinarer fanns det inte mycket av i Forex-butikerna i Malmö men vi lyckas få växlat det lilla dom hade kvar. Ett tips är att beställa valutan i god tid innan.

Högsta solskyddsfaktorn är också inhandlad då vi är ganska säkra på att det blir rätt så hett nästa vecka.


Väderleksrapporten för Aqaba under nästa vecka.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s